Freomy.com

Adapting to future needs.

Business

Wat zijn de voordelen van een infraroodpaneelverwarming?

Voordelen van een infrarood paneelverwarming

In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die alleen de lucht om ons heen verwarmen, verwarmen infraroodpanelen objecten en mensen rechtstreeks. Dit resulteert in een zachte, comfortabele en energiezuinige vorm van verwarming. Het energieverbruik van infraroodpanelen kan nog verder worden teruggedrongen door te zorgen voor een goede isolatie. Dit zal helpen om de efficiëntie van het energieverbruik van een huis te maximaliseren, waardoor de verwarmingskosten verder worden verlaagd.

Een ander groot voordeel van infrarood paneelverwarmers is dat ze zeer stil zijn tijdens hun werking. Dit maakt ze geschikt voor woningen en kantoren in het centrum van steden of andere drukke gebieden, waar de geluidsniveaus onbetaalbaar zijn. Omdat er geen bewegende delen in het systeem zitten, vergen ze bovendien weinig onderhoud en hebben ze een lange levensduur.

infrarood paneel

Infraroodstralers kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, zowel aan de muur als aan het plafond. De optimale locatie is meestal op beeldhoogte, waar de infraroodstralen niet worden gehinderd door meubels of andere voorwerpen in de kamer. Bij plafondmontage is het mogelijk om een ​​verlaagd plafond te plaatsen, waardoor de panelen aan het zicht onttrokken kunnen worden, maar het is ook mogelijk om ze in een systeemplafond te monteren.

Wat zijn de voordelen van een infraroodpaneelverwarming?

Ze kunnen worden geïnstalleerd in droge woonkamers, maar ook in commerciële gebouwen zoals restaurants en hotels, zelfs met een hoge luchtvochtigheid, omdat de warmte die ze afgeven de vorm heeft van infraroodstralen en niet van stoom of hete lucht, die geen problemen. In tegenstelling tot convectieradiatoren wekken infraroodpanelen geen stof en andere allergenen op en zijn daarom ideaal voor mensen met allergieën.

Omdat de infraroodstralen van infraroodpanelen diep in het menselijk lichaam doordringen, kunnen ze gewrichten en spieren verwarmen, wat nuttig is bij artritis en andere aandoeningen. Ze bieden ook een geruststellende warmte, die ontspanning kan bevorderen en de slaapkwaliteit kan verbeteren. De warmte van de infraroodstralen helpt de bloedcirculatie te verbeteren, wat gunstig is voor de gezondheid. Ten slotte kan de stralingswarmte helpen het huidoppervlak te verwarmen, wat op zijn beurt de bloeddruk verlaagt. Bovendien is infraroodverwarming 100% veilig en niet schadelijk voor het milieu. Het enige probleem met dit soort verwarming is dat het een paar minuten duurt voordat de infraroodstralen de huid van een persoon bereiken.

Een ander voordeel van infraroodpanelen is dat ze kunnen worden gebruikt in combinatie met zonne-energiesystemen, waardoor de energiekosten en de CO2-uitstoot voor de huiseigenaar verder kunnen worden verlaagd. Hierdoor is het mogelijk om met dit type energiesysteem een ​​nul stookkosten te realiseren. Het is echter belangrijk op te merken dat deze verwarmingsmethode geen vervanging is voor boilers of andere vormen van gasverwarming en daarom moet worden gebruikt als aanvullende warmtebron voor de woning. Bent u geïnteresseerd in infraroodverwarming, neem dan contact op met een leverancier en laat uw woning of bedrijf voorzien van deze panelen. Ze zijn een uitstekend alternatief voor andere vormen van verwarming en kunnen u geld besparen en de algehele waarde van uw eigendom verbeteren.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *