Health Fitness admin  

Produse cosmetice naturale

cosmetice naturale

Produsele cosmetice naturale sunt o alegere populară pentru consumatorii care doresc să evite ingredientele care sunt derivate din petrol și procesate chimic. Cu toate acestea, poate fi dificil să se facă diferența între produsele care sunt cu adevărat naturale și cele care pur și simplu folosesc cuvântul „natural” ca strategie de marketing. Pentru a înrăutăți lucrurile, mulți dintre termenii folosiți pentru a descrie produsele de înfrumusețare – inclusiv organice, non-toxice și naturale – nu sunt reglementați de agențiile guvernamentale. Termenii sunt adesea folosiți greșit sau înțeleși greșit și pot duce la confuzie pentru consumatori.

produse cosmetice naturale

În timp ce unii consumatori cred că produsele etichetate ca „naturale” sau „organice” sunt sigure, realitatea este că aceste ingrediente pot fi la fel de dăunătoare ca și omologii lor sintetici. Medicul alergolog Sandra Hong, explică că chiar și substanțele chimice naturale pot fi dure pentru piele și pot provoca reacții alergice. Cea mai bună modalitate de a evita aceste reacții este să rămâneți cu produse hipoalergenice, care au fost testate pentru prezența alergenilor obișnuiți, cum ar fi amil cinnamal (ulei de iasomie) și eugenol (ulei de cuișoare).

Uleiurile vegetale sunt componente cheie în formulările cosmetice. Există un interes continuu pentru noile uleiuri vegetale care sunt comercializate pentru beneficiile lor pentru piele, cum ar fi uleiul din semințe de susan, care are proprietăți antiinflamatorii și oferă efecte de fermitate. În plus, extractele botanice rămân o prioritate ridicată pentru dezvoltatorii de produse cosmetice.

Produse cosmetice naturale

Uleiul de jojoba este un clasic de încredere în îngrijirea naturală a pielii, deoarece este similar cu uleiurile naturale ale pielii și se absoarbe ușor în piele. Este cunoscut și pentru efectele sale hidratante și anti-îmbătrânire.

Un alt ingredient natural cu o serie de beneficii este aloe vera, care oferă pielii vitamina B1, vitamina B2 și vitamina C, precum și aminoacizi și alți antioxidanți. Acest ingredient natural versatil poate fi găsit într-o varietate de produse, inclusiv creme de protecție solară și creme hidratante faciale.

Cel mai popular ingredient natural de îngrijire a pielii este untul de shea, care oferă pielii proprietăți de hidratare și vindecare. De asemenea, poate reduce roșeața și iritația și este adesea folosit pentru a trata psoriazisul, dermatita și eczema.

De asemenea, machiajul non-toxic devine din ce în ce mai popular. Mărcile precum ZUZULUXE și Hynt Beauty oferă opțiuni de machiaj curat, care nu conțin substanțe chimice sintetice sau subproduse de origine animală. Sunt adesea făcute cu ingrediente naturale, vegane și fără gluten și folosesc ambalaje reciclabile și certificate FSC.

KLUR este o linie naturală de îngrijire a pielii și de machiaj care este complet naturală, vegană și fără cruzime. Produsele lor sunt realizate cu ingrediente provenite din ferme sustenabile certificate și verificate de organizații terțe. Lesley Thornton, fondatorul companiei, a petrecut aproape un deceniu lucrând în îngrijirea holistică a pielii și wellness înainte de a lansa KLUR. Linia folosește o combinație de ingrediente sălbatice și organice, cum ar fi tărâțe de orez fără gluten, pudră de gotu kola și ulei organic de nuci de macadamia. Marca este autofinanțată și deținută de femei, iar toate produsele lor sunt fabricate în SUA.

Leave A Comment